Norwegian Free Gamer

Nettspill: Det du trenger å vite

Det er enkelt å hoppe ut i noe nytt og la strømmen ta deg med til uante omgivelser. Dette kan være kjempemorsomt og spennende, men det er langt ifra trygt, spesielt på nettet. Man vil neppe at ubudne gjester skal få tilgang til din datamaskin, ei heller din private informasjon (spesielt dine bankkontoer). Derfor er det viktig å ha enkelte regler i hodet før man begynner å spille nettspill. Gi aldri fra deg personlig informasjon til ukjente spillsider, spesielt om det er snakk om en liten, ukjent spillportal.

Kryptert nettside og sikker leverandør av tjeneste er viktig
De fleste hjemmesider vil ha en sikker lenke – dette ser du i nettsidens adresse på toppen av nettleseren. Står det «HTTPS» og ikke «HTTP», vet du at nettstedet bruker kryptert informasjon for å sikre all data du taster inn. Snakker vi pengespill, må du dobbeltsjekke sidens rykte og deres lisens før du registrerer deg. Gjør et raskt Google-søk og les deg opp på anmeldelser av nettstedet før du går videre. Ser du at de har lisens i EU, kan du dog slappe av – europeiske lisenser gis kun ut til trygge, profesjonelle nettkasinoer.

Husk også at mange nettspill kan være vanedannende, og mange spill som påstår å være gratis kan finne på å spørre etter penger når du minst forventer det. Slik fungerer mange av strategispillene og skytespillene på nettet – for å kunne deg forbi et visst brett må du punge ut noen småkroner. Når hundretusener av spillere gjør det samme, tjener spillutvikleren mange millioner kroner. Om du har bestemt deg for å ikke bruke penger på nettet, bør du sjekke opp på forhånd om spillet har såkalt «ekstra tilbehør» som koster penger.